Kadonnut
Minulla oli aamupalaveri jylhässä Aschan Café Jugendissa. Porhalsin paikalle myöhässä taksilla anteeksipyydellen, mutta Kotimaan ihana Seija vaan nauroi: Hih! Ymmärränhän minä!
Teit sitten mainoksen itsestäsi!
Lanseerasimme tällä viikolla uusimman kampanjamme:
Kadonnut: tytär.
Nähty viimeksi palaverissa, aamuruuhkassa, lasten harrastuksissa, oravanpyörässä. Löydettäessä pyydetään olemaan yhteydessä äitiinsä.
Osui ja upposi.
On aina hienoa aloittaa aamu Seijan kanssa. Hän on uskomattoman valoisa ja laajakatseinen ihminen, jonka kanssa nauramme paljon. Seija valmistuu (oman työn ohella) kesällä logoterapeutiksi ja on tutustuttanut minutkin logoterapian isän, Viktor E. Franklin, ajatuksiin.
Frankl oli wieniläinen neurologi ja psykiatri, joka joutui 40-luvulla juutalaisena keskitysleirille. Selvitäkseen Auswitchissa ja Dachaussa hän kirjoitti muistilapuille ajatuksiaan, joiden pohjalta hän vapauduttuaan saneli kahdeksassa päivässä kirjan Ihmisyyden rajamailla. Kirjassa hän kertoo havaintojaan vangeista ja vartijoista, pyrkien määrittelemään miksi jotkut selviävät ja toiset eivät.
Frankl päätyi tulokseen, että ratkaisevaa oli pystyikö ihminen löytämään tarkoituksen elämälleen. Tähän ajatukseen perustuu häenen kehittämänsä filosofinen ja psykologinen teoria, joka tunnetaan logoterapiana.
Sen keskeisiä ajatuksia ovat elämälle motivaation löytämisen tärkeys, sekä ihmisen luovuttamaton, perimmäinen valinnanvapaus kaikissa olosuhteissa: vapaus valita oma suhteutumisensa olosuhteisiin.
Suosittelen lämpimästi.
Kiitos Anssi jälleen kommentistasi <3. Olen kovin onnellinen jos havaintoni maailmasta resonoivat. Tai tässä tapauksessa, Viktor E. Franklin viisaat ajatukset.
Hienosti kiteytetty: sisäinen motivaatio ja vapaus valita suhtautumisensa olosuhteisiin. Painan ne mieleeni.
Leave a comment